JORNADES ORNITOLOGIQUES

Vam fer una sortida nocturna (noctua) el dissabte per fer el seguiment de rapinyaires nocturns, vam participar: la núria, l’alba, el cristian, el jordi, el josep m. i jo el martí, de quarts de vuit a les 9 del vespre, van escoltat un gamarús a prop de sta. perpètua de gaià, també van sentir el tòtil a les planes. el diumenge al matí si va afeguir l’albert, van anar a controlar les caixes niu que haviem col.locat làny passat, resultat: dues de fetes malbé, (les repararem) i dues més en senyals de ser ocupades, hi havia molsa en les dues i en una hi havia dos ous petits de color blanquinós. Ademés vam veure xoriguer comú, 2 aligots comuns, 2 corbs negres, 3 cornelles negres, una parella de bitxacs comuns, cuareta blanca, cotxa fumada i merla comuna

caixa-niupenjant-una-caixa-niudetell-de-una-caixa-niu

dia internacional de les aus

el 30 de setembre hem celebrat el dia de les aus, vam començar amb els anellaments cientific d’cells a càrreg de Pere Josa de les 9 del matí a la 1 del migdia, a primera hora va ser quan van caure més ocells en total 14 exemplars, 5 tallarols de càsquet mascles i 2 famelles, sedentaris, 1 boscarla de canyar migratòria, 4 merles comunes: 1 mascle adult, 1 mascle jove i 2 femelles joves sedentàries, i també 2 mosquiters comuns sedèntaris. A la plaça major vam fer la fita ornitològica, jocs d’ordinador, pintar, concurs d’identificació d’ocells guanyat pel Gristian Luque amb 54 encerts, i li vam fer entrega de la panera corresponent cedida per la coperal, seguit per l’Eva Vandellòs amb 41 encerts i en tercer lloc la Mariona Torroja amb 16 encerts, a la 1 del migdia es va fer l’alliberament d’ocells a l’esplanada del cemintiri, xorigué comú procedent del centre de recuperació de fauna de vallcalnet i perdius roges, després a la plaça vam fer el sortieg dels quadres d’ocells pintats pel Joan Reymundi i Carles Farré, els guanyadors van ser un sr. de Terrassa i el Carles. Hem de donar les gràcies a molta gent, ajuntament de sta. coloma de q., societat de caçadors la segarra, coperal, la família Albareda, als col.laboradors nostres, l’Alba, la Neus, la Rosa, l’Eva, el Cristian, la Mariona, i als que anaven amb ells, als pintors Joan i Carles. provinents de diferentes poblacions: barcelona, valls, montblanc, pira, terrassa, s. guim i Bellmunt de segarra.

La Mariona amb un tallarol de casquet mascleboscarla-de-canyar

migracions programa pernis

aligots-vespers-amb-migracioel proper dia 26 d’agost del 2012 farem a montargull, una jornada per veure ocells en migració, de les 10 matí a la 1 del migdia, esmorzar gratuït, i possibilitat de fer algun alliberamnet d’un rapinyaire cap a la 1 del migdia, no cal inscripció. estarem a montargull. estarà indicat al sortir de sta. coloma direcció rauric, llorac.

migracions montargull 2011

dia de les migracions

Observant la migració de rapinyaires

Un altre pernis

El passat 12 de setembre vam anar a veure el pas migratori de rapinyaires; durant 1 hora van passar uns 100 aligots vespers, 80 per la vesant de santa coloma i 20 per la vesant de la Ribera d’Ondara.